
focus op beleven Connect 2 Wine - Europa
In deze korte opleiding van 3 avonden leer je
de basisprincipes van het wijn proeven, hoe je een wijnetiket leest,
wat de belangrijkste druivenrassen zijn, hoe wijn wordt gemaakt, hoe je wijn en gerecht perfect combineert,
hoe je jouw wijnkelder aanlegt, welke producenten representatief zijn voor hun land of streek en nog veel meer...
Een stevige en blijvende praktische basis waarmee je meteen aan de slag kan.
Is je voorkennis gering en wil je eerst wat verkennen? Start hier!
... en noteer in het vakje "bericht": Europa.
Zodra we de volgende sessie organiseren krijg je als eerste de kans je in te schrijven!
Samen met Tezauro organiseren we 3 avonden waarin je leert hoe wijn te proeven, leer je aroma's te onderscheiden, de wijntypes te herkennen, je leert wijn en gerecht te combineren en nog veel meer.
Docent Karel Van Gutte, Sommeler-Conseil, ontkurkt de flessen en maakt alles glashelder met veel praktische tips.
Of
... en in het vakje "bericht" noteer je: Tezauro.
Zodra de data vastliggen kan je je als eerste inschrijven!
Je kan je ook meteen inschrijven, zo ben je zeker van deelname.

focus op beleven Connect 2 Wine - Wereld
Deze opleiding is gelijkaardig aan de opleiding Connect 2 Wine - Europa,
maar hier trekken we 5 avonden de Wereld in op zoek naar interessante landen en regio's,
in Europa maar ook erbuiten.
Je hebt geen voorkennis nodig. Gewoon heel veel zin de wijde wereld in te trekken.
... en noteer in het vakje "bericht": Wereld.
Zodra we de volgende sessie organiseren krijg je als eerste de kans je in te schrijven!

focus op Verkennen Connect 2 Wine - Terroir
Tijdens 7 avonden geven we je de stevige basis mee van de opleidingen Europa en Wereld,
maar we gaan tegelijk dieper in op het verband tussen terroir en wijn.
Wat hebben Champagne en sherry gemeen of wijnen uit Jura?
Waarom vinden we zuidelijk meer blends dan mono-cépages? Waarom is een Sauterne een Sauterne?
Wat is het belang van hoogte, zon, wind en water? En wat voor wijn geeft een bodem van klei, graniet, zand of kalk?
Op een eenvoudige wijze leren we je de logica achter klimaat - bodem - druivenras en de wijn die erdoor ontstaat.
Voorkennis is niet nodig. Gewoon een grote honger ietsje dieper te graven!
... en noteer in het vakje "bericht": Terroir.
Zodra we de volgende sessie organiseren krijg je als eerste de kans je in te schrijven!

Ben je een professional?
Heb je een eigen zaak waarin wijn een rol speelt of waar je wijn een rol wilt geven?
Heb je een vraag, zit je met iets?
en shoot!
Kunnen we je helpen met een eenvoudig antwoord dan doen we dat.
Moeten we iets meer tijd nemen dan bekijken we samen met jou wat je kan of wilt.
We zijn onafhankelijk én hebben goede contacten. We kunnen dus all-the-way gaan voor jou!
Enkele voorbeelden:
Wij toetsen je wijnkaart aan je gerechten of wij zoeken de beste wijnen bij je gerechten.
Wij trainen je zaalpersoneel wijnen voor te stellen als een echte sommelier.
Wil je in je detailzaak (kaas- bio- detail-, etc.) wijn vlotter aanbieden aan uw klanten?
Wil je op je website wijnen beter voorstellen ? Wij hebben een goede pen en schrijven / editen teksten, technische fiches...
Stel je vraag aan de buddies.
We helpen je omzet naar omhoog.