Over mij

Ik ben een laatbloeier. Wijn kwam op mijn pad tijdens mijn vele professionele ontmoetingen aan tafel met anderen. Maar ik kende niets over wijn. Ik wist wat ik graag dronk en nog beter wat ik niet graag dronk. Zoals zovelen...

 

En toen sloeg de vonk over. 

Niet bij het drinken van een subliem glas, maar bij het toevallig openslaan van een boek over wijn. Plots begreep ik dat wijn in verband staat met heel veel aspecten van ons leven vandaag, maar evengoed met het verleden en zeer zeker met de toekomst. Wijn werd mijn passie...

Ik begon alles te lezen over wijn dat ik in handen kon krijgen,  ik stapte wijnhandels binnen, bezocht opendeurdagen en beurzen. Ik kwam in contact met interessante figuren in de wereld. Ik startte voorzichtig met aankopen (wat niet altijd succesvol was) en ik begon mijn wijnkelder aan te leggen.

Uiteindelijk besliste ik een professionele opleiding te volgen die ik  afrondde aan een Franse universiteit. En ook tijdens dat parcours botste ik op interessante mensen, waaronder ik vrienden-voor-het-leven maakte en waarmee ik oeverloos over wijn kan doorbomen...

 

Ik ontdekte de clou: Wijn brengt ons dichter bij mekaar!

 

Het idee voor de Winebuddies is tijdens deze studies ontstaan. In de 1e plaats wou ik meer nadruk leggen op het "ervaren" van wijn. Meer dan op kennis dat op de voorgrond staat bij een beroepsopleiding. En in de tweede plaats wou ik het verband tussen wijn & gerecht veel meer uitdiepen, wat in de opleiding Sommelier naar mijn smaak te weinig gebeurde. 

 

Daarom ontwikkel(de) ik lessenreeksen die je zonder voorkennis kan starten, maar waarbij je een heel sterke basis vormt vanuit je eigen ervaringen en inzichten en waarbij we altijd de combinatie van wijn & gerecht meenemen. We (ik kreeg hulp van heel wat vrienden) ontwikkelden daarvoor het ProefKompas. Het vat de basis van wijnkennis samen in 3 visuele, eenvoudig bruikbare 'fiches" die je steeds bij je hebt en die je altijd ondersteuning bieden (in de wijnhandel, op restaurant...). 

 

Maar we willen ook mensen met elkaar verbinden omdat wijn mensen verzamelt. Meestal rond de tafel en liefst met goede verhalen en gesprekken.... Het is vandaag zo een krachtig signaal!

Laten we dat doen!

 

Let's connect!

Christian