Over mij

Ik ben een laatbloeier. Wijn kwam op mijn spoor als begeleider van de vele professionele ontmoetingen die aan tafel met anderen werden gedaan. Maar ik kende niets over wijn. Ik wist wat ik graag dronk en nog beter wat ik niet graag dronk. Zoals zovelen...

 

En toch sloeg die vonk over

Niet bij het drinken van een subliem glas, maar bij het toevallig openslaan van een boek over wijn. Plots begreep ik dat wijn in verband staat met heel veel aspecten van ons leven vandaag, maar evengoed met het verleden en met de toekomst. Ik raakte begeestert. Ik was gefacineerd. Wijn werd een passie...

 

Ik startte voorzichtig met wat aankopen (met vallen en opstaan) en ik begon te lezen over wijn. Maar finaal besliste ik een opleiding te volgen. Ik koos voor een professionele opleiding die ik finaal afrondde met examens aan de Univeristé du Vin in Suze-la-Rousse.

 

Het idee voor de Winebuddies is tijdens deze studies ontstaan. In de 1e plaats wou ik veel meer nadruk leggen op het ervaren van wijn i.p.v. op kennis (dat stond voorop in die opleidingen). En in de tweede plaats wou ik het verband tussen wijn & gerecht veel meer uitdiepen (dat kwam te weinig aan bod). 

 

Daarom creeër ik opleidingen die je zonder voorkennis kan starten, maar waarbij je een heel sterke basis krijgt vanuit je eigen ervaringen en inzichten en waarbij we altijd de combinatie van wijn & gerecht meenemen.

 

Maar we willen ook mensen met elkaar verbinden omdat wijn mensen altijd bij elkaar brengt. Meestal rond de tafel en liefst met goede verhalen en gesprekken.... Laten we dat doen!

 

Christian